Čaga - chaga - rezavec šikmý, sekaná huba 150g | Raj zdravých a prírodných produktov - Naturaj.sk
Logo
Neviete si rady? Zavolajte :)
(PO - PIA, 8:00 - 18:00)
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Novinky
13.05.2018
SKLADOVÉ ZÁSOBY
Vzhľadom na to, že spolupracujeme s kamenným obchodom Milika, ktorý je dodávateľom produktov do nášho e-shopu, môže dôjsť k tejto náhodnej situácii: ... čítať celé
30.01.2019
EXPEDÍCIA OBJEDNÁVOK
Objednávky prijaté do 8:45 počas pracovných dní, budú v prevažnej väčšine vybavené v ten istý deň v prípade, že Vami objednaný tovar bude skladom. Obj... čítať celé
25.11.2018
DOPRAVA ZADARMO
Pri objednávke nad 60 € je doprava zadarmo pre územie SR. Platí pre dodacie služby Geis Parcel a Rozvoz Levice. Výber služby bude zvolený na zákla... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
Získajte prehľad o novinkách

Náš sortiment je denne dopĺňaný o nové produkty. Stačí zadať váš e-mail a získate pravidelné informácie o našich novinkách. Ďakujeme za váš záujem.

 

 



 

  1. Úvod
  2. POTRAVINY
  3. Morské riasy a Huby
  4. Huby
  5. Čaga - chaga - rezavec šikmý, sekaná huba 150g

Čaga - chaga - rezavec šikmý, sekaná huba 150g

Čaga je veľmi rozšírená huba parazitujúce na kmeňoch briez. V posledných rokoch sa dostáva do centre záujmu vedcov a klinických pracovísk. Aj cez to,... celý popis
Nie sme platcovia DPH
14,99 EUR
ks
Číslo produktu:N2708
Výrobca:Salvia Paradise
Strážiť cenu / dostupnosť
Kompletné špecifikácie

Čaga je veľmi rozšírená huba parazitujúce na kmeňoch briez. V posledných rokoch sa dostáva do centre záujmu vedcov a klinických pracovísk. Aj cez to, že č AGU užívali na čínskom dvore už pred 2 000 rokmi, moderne sa skúma iba niekoľko rokov.

Rezavec šikmý je huba nepravidelného tvaru tela s výrazným typicky čiernym sfarbením. To spôsobuje vysoká obsahová koncentrácia pigmentu melanínu. Pôvodný domovinou čagy je Ázie a oblasti ruskej tajgy. Tu je tiež hojne používanou a známu hubou už od 16. storočia. Vhodným obdobím na zber čagy je len jar a jeseň, a to pre najvyššiu koncentráciu obsahových látok.

Na Sibíri bola táto huba často používaná miesto tu nedostatkového pravého čaju. Nálev z čagy je chuťovo podobný slabému čiernemu čaju. Je mierne trpký s vôňou pripomínajúcou meltu.

Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch tejto byliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch alebo v herbári.

Tradičné použitia: Cagua možno pripraviť ako nálev, alebo naložiť a vytvoriť liehovú tinktúru. Čaj z čagy pripravíme z jednej lyžice (cca 5 g) huby, ktorú zalejeme 2,5 l studenej vody. Necháme cez noc ustáť v chladničke. Druhý deň dáme nálev variť zhruba na 5-10 minút. Odstavíme, necháme lúhovať ďalších 5 minút, následne zlejeme. Pijeme trikrát denne šálku (250 ml) pol hodiny pred jedlom. Zvyšný nálev môžeme uschovať do chladničky cca na 2-3 dni a postupne piť.

Tinktúru pripravíme z jedného dielu huby na päť dielov liehu (60-80%). Čagu necháme lúhovať v pohári v tme za občasného pretrepaní dva týždne. Potom zlejeme a špongiu povaríme opäť v piatich dieloch vody. Po odparení cca 20% vody zlejeme vodný výluh s liehovým. Užívame 1 čajovú lyžičku tinktúry 3 × denne pol hodiny pred jedlom.

Krajina pôvodu: Litva

Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu

Neprepásnite novinky, akcie a zľavy!
Overený e-shop
Kontaktujte nás :)
Jana Barzóová
(PO - PIA, 8:00 - 18:00)
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.