Miso genmai hnedá ryža 400g MUSO | Raj zdravých a prírodných produktov - Naturaj.sk
Logo
Neviete si rady? Zavolajte :)
(PO - PIA, 8:00 - 18:00)
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Novinky
13.05.2018
SKLADOVÉ ZÁSOBY
Vzhľadom na to, že spolupracujeme s kamenným obchodom Milika, ktorý je dodávateľom produktov do nášho e-shopu, môže dôjsť k tejto náhodnej situácii: ... čítať celé
30.01.2019
EXPEDÍCIA OBJEDNÁVOK
Objednávky prijaté do 10:30 počas pracovných dní, budú v prevažnej väčšine vybavené v ten istý deň v prípade, že Vami objednaný tovar bude skladom. Ob... čítať celé
25.11.2018
DOPRAVA ZADARMO
Pri objednávke nad 60 € je doprava zadarmo pre územie SR. Platí pre dodacie služby Geis Parcel a Rozvoz Levice. Výber služby bude zvolený na zákla... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
Získajte prehľad o novinkách

Náš sortiment je denne dopĺňaný o nové produkty. Stačí zadať váš e-mail a získate pravidelné informácie o našich novinkách. Ďakujeme za váš záujem.

 

 



 

  1. Úvod
  2. POTRAVINY
  3. Prísady na pečenie a varenie
  4. Na varenie
  5. Miso genmai hnedá ryža 400g MUSO

Miso genmai hnedá ryža 400g MUSO

Genmai miso má príjemnú plnú chuť. Ide o japonský produkt vyrábaný stáročiami overenou tradičnou metódou. Genmai miso je fermentovaná pasta zo sóje a ... celý popis
Nie sme platcovia DPH
6,10 EUR
ks
Číslo produktu:N1237
EAN kód:4958325000341
Výrobca:CountryLife
Strážiť cenu / dostupnosť
Kompletné špecifikácie

Genmai miso má príjemnú plnú chuť. Ide o japonský produkt vyrábaný stáročiami overenou tradičnou metódou. Genmai miso je fermentovaná pasta zo sóje a hnedej nelúpanej ryže. Hodí sa na dochutenie polievok, dresingov, omáčok, nátierok...

Genmai miso je celosvetovo veľmi obľúbené - naše najpredávanejšie miso. Na rozdiel od misa shira sa vyrába z nelúpanej hnedej ryže, zreje dlhšie a chuťovo je výraznejšie a slanšie.

Tipy na použitie:

  • Gratinovaná plnená cuketa:
    Recept je napísaný na strane 8 v časopise Dobroty leto 2013.
  • Miso polievka:
    50 g hlivy,
    20 g červenej papriky,
    20 g žltej papriky,
    30 g cukety,
    80 g údeného tofu na kocky,
    2 lyžice misa,
    120 g pohánkových cestovín,
    1 lyžica olivového oleja,
    čerstvý koriander.

    1. Hlivu, papriky a cuketu nakrájajte na plátky a osmažte na olivovom oleji.
    2. Zmes zalejte vodou, pridajte tofu nakrájané na kocky a krátko povarte.
    3. Pridajte miso rozmiešané v troche vlažnej vody a uvarené cestoviny.
    4. Podávajte s nasekaným koriandrom.
  • Miso dresing so zázvorom:
    1 lyžica misa,
    2 lyžice šťavy z limetky,
    2 lyžice sezamového oleja,
    1 lyžička strúhaného zázvoru,
    1 lyžička rozotreného cesnaku,
    1 paradajka,
    zväzok čerstvého koriandra.
    Všetko rozmixujte tyčovým mixérom.
  • Miso-tahini dresing s javorovým sirupom:
    1-2 lyžičky misa,
    4 lyžice sezamovej pasty,
    2 lyžice javorového sirupu,
    1 lyžica jablčného octu.
    Vidličkou rozmiešajte do hladka. V prípade potreby zrieďte trochou teplej vody. Nechajte odležať v chladničke.
  • Jednoduchý dresing na šalát:
    Zmiešajte miso s olivovým olejom a jablčným octom.
  • Miso maslo:
    4 lyžice biomasla alebo biomargarínu,
    2 lyžice misa.
    Zmiešajte miso s maslom alebo margarínom na hladkú zmes.
    Výborne sa hodí na ešte horúcu varenú brokolicu, špargľu alebo fazuľové struky.
  • Zeleninové a mäsové vývary:
    Pridaním misa zvýrazníte chuť.
  • Dusené huby:
    Na konci dusenia pridajte trochu misa - zahustí šťavu z húb a vytvorí lahodnú omáčku.
  • Marinády:
    Miso zmiešajte podľa chuti s medom alebo javorovým, alebo agávovým sirupom.
    Potrite surovinu zmesou a pečte v rúre alebo grilujte.
    Výborná je glazovaná cuketa, tekvica alebo mrkva.

Čo je to miso?
Miso je hnedá kvasená pasta, na jej výrobu sa používajú sójové bôby, soľ, fermentačné činidlo a často tiež nejaký druh obilniny. Existuje mnoho druhov misa. Všeobecne platí, že čím je miso tmavšie, tým dlhšie bolo fermentované, a tým intenzívnejšia je jeho chuť. Miso by nemalo prejsť varom.

Výroba misa:

  1. Sójové bôby sa uvaria, rozdrvia a naočkujú fermentačným činidlom koji (Aspergillus oryzae).
  2. Niektoré druhy misa sa namiešajú s jačmeňom alebo ryžou.
  3. Pridá sa voda, soľ a všetko sa umiestni do veľkých drevených kadí.
  4. Kade sa prikryjú poklopom a zaťažia až štyrmi tonami kameňov poskladaných do kužeľa (takto usporiadané kamene vytvoria rovnomerný tlak, ktorý je potrebný pre správne dozrievanie misa).
  5. Miso zreje podľa teploty okolia, ktorá prirodzene počas roka kolíše.
  6. Fermentačný proces trvá rôznu dobu - hatcho miso zreje dva roky (tradične musí zrieť dve zimy a dve letá), ostatné druhy misa fermentujú približne rok, najkratšiu dobu zreje shiro miso - iba 7 dní.

Zloženie 

Sójové bôby, hnedá ryža, morská soľ, voda, koji kvas.

 

Hmotnosť: 400g

 

Krajina pôvodu: Japonsko

 

 

Neprepásnite novinky, akcie a zľavy!
Overený E-shop



Kontaktujte nás :)
Jana Barzóová
(PO - PIA, 8:00 - 18:00)
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.