- Štítky blogu
- naturaj
- naturaj.sk
- sušené plody
- benefity sušeného ovocia
- sušené jablká
- sušené slivky
- výhody jedenia orechov
- výhody sušeného ovocia
- sušené ovocie
- prečo sa suší ovocie
- blog
- ovocie sušené mrazom
- lyofilizované
- lyofilizované ovocie
- sušený ananás
- sušená zelenina
- lyofilizácia
- orechy
- recepty
- bez cukru
- zdravá maskrta
- ako vytvoriť kvások
- benefity orechov
- pohronský ruskov mlyn
- rozkvas
- pšenično celozrnný chleba
- sušenie na slnku
- chlebík
- chleba
- aké ovocie sušíme
- pšenično celozrrný
- pšeničný
- celozrnný
- vytváranie kvásku
- recept
- hrozienka
- recept na kvások
- mrazom sušené
- ako sušíme ovocie
- ražná múka
- pohronský ruskov
- ražná celozrnná múka
- kváskovanie
- ošatka
- tvorba kvásku
- kvások
- quinoa
- sušenie v peciach
- antioxidanty
Náš sortiment je denne dopĺňaný o nové produkty. Stačí zadať váš e-mail a získate pravidelné informácie o našich novinkách. Ďakujeme za váš záujem.
JAPONSKÉ AMAZAKE
AMASAKÉ alebo AMAZAKE..
je japonský dezert s probiotickými vlastnosťami. Ak ochutnáte určite neuveríte, že sa v ňom nenachádza žiadny cukor ani sladidlo.
Svoju sladkú chuť získava prostredníctvom prirodzeného procesu fermentácie, pri ktorom dochádza k štiepeniu zložitých cukrov.
Amazake je populárne v makrobiotike nielen ako dezert, ale aj ako náhrada za cukor, pretože je to probiotické jedlo, ľahko stráviteľné a s mnohými zdravotnými výhodami. Je veľmi populárne v ázijskej gastronómii a prakticky vo všetkých ázijských krajinách..
Základom je rozomletá alebo rozmixovaná naklíčená celozrnná ryža a ryža KOJI alebo pšenica (vhodná len v prípade ak nie ste celiatici alebo alergici na lepok). Takto pripravená hnedá ryža a ryža Koji alebo pšenica poslúži ako štartér fermentácie, vďaka ktorému kašička príjemne zosladne.
Existuje mnoho výhod Amazake. Podporuje krásnu pokožku a rast vlasov, zmierňuje zápchu, pomáha úbytkom telesnej hmotnosti, zmierňuje únavu, zvyšuje koncentráciu, podporuje dobrý spánok a ďalšie. Vďaka týmto výhodám a výživovému obsahu je Amazake hovorovo nazývaný "super dezert" alebo „japonský jogurt“.
Amazake obsahuje 13 zložiek na podporu krásy a zdravia.
8 ZLOŽIEK NA PODPORU KRÁSY
1) Kyselina kójová: Známa, že potláča tvorbu melanínu a zjasňuje pokožku.
2) Vitamín B2: Je nevyhnutný pre celkový metabolizmus, pomáha udržiavať zdravú pokožku, vlasy a nechty. Pôsobí aj na ochranu sliznice.
3) Kyselina ferulová: Prirodzený antioxidant, ktorý chráni telo pred škodlivými látkami a podporuje metabolizmus buniek. Vedecké štúdie dokazujú, že je vysoko účinná v boji proti rakovine kože, proti vráskam aj proti stareckým škvrnám, pretože chráni bunky pred tzv. oxidačným stresom.
4) Tráviace enzýmy: "Amyláza"( enzým,ktorý zaisťuje štiepenie škrobu na jednoduchšie cukry) a "proteáza"( enzým, ktorý pomáha tráviť bielkoviny) rozkladajú sacharidy a bielkoviny, premieňajú ich na energiu.
5) Vláknina: Vysoký obsah vlákniny, ktorá pomáha zmierniť zápchu.
6) Oligosacharid: Nestráviteľné v tenkom čreve, takže sa dostanú do hrubého čreva, kde ich blahodárne baktérie rozkladajú na absorbovateľné živiny. Bifidobacterium je jednou z prospešných baktérií, ktoré bojujú proti škodlivým baktériám a zlepšujú črevnú flóru.
7) Cysteín: Typ aminokyseliny, ktorá pomáha vyživovať pokožku,udržiavať zdravé nechty a vlasy. Je tiež kľúčovou zložkou keratínu, ktorá posilňuje vlasy a zabraňuje vypadávaniu vlasov.
8) Biotín: Typ vitamínu B, ktorý pomáha pri tvorbe kolagénu, ktorý je nevyhnutný pre krásnu pokožku a vlasy. Podporuje tiež krvný obeh pokožky hlavy.
5 ZLOŽIEK NA PODPORU ZDRAVIA
1) Vitamín B6: Vitamín rozpustný vo vode, ktorý upokojuje a udržuje zdravý nervový systém. Je výborný pri zmierňovaní depresívnych symptómov a PMS. Ďalej podporuje rozklad a absorpciu bielkovín a udržuje zdravú pokožku, sliznicu, zuby a vlasy.
2) Kyselina pantoténová: Taktiež nazývaná vitamín B5 alebo antistresový vitamín, pomáha bojovať proti stresu a únave. Je tiež skvelá na chudnutie, pretože kyselina pantoténová pomáha pri rozbíjaní tukov a sacharidov.
3) Kyselina listová: Podobne ako vitamín B2, B6 a kyselina pantoténová aj kyselina listová podporuje tvorbu nových červených krviniek na prevenciu a boj s anémiou.
4) GABA (aminokyselina): Kyselina maslová, ktorá podporuje funkciu parasympatických nervov, pomáha znižovať stres a zvyšovať relaxačný účinok. Znižuje tiež vysoký krvný tlak a pomáha normalizovať funkciu pečene a obličiek.
5) Glukóza: Typ cukru, ktorý je palivom pre mozog. Zlepšuje koncentráciu a pomáha spracúvať zložité myšlienky. Je nevyhnutné udržiavať hladinu glukózy v krvi na optimálnej úrovni pre dobré kognitívne/poznávacie/ funkcie.
Ako Amazake použiť ?
Môžete ho kombinovať s ovocím, vanilkou, škoricou, alebo zázvorom. Je vhodná ingrediencia do pudingov, koktejlov, na sušienky, biskvity, na torty. No Amazake je aj chutný dezert len tak, samostatne, bez žiadnych prísad...
Ak sa Vám náš článok páčil, dajte nám vedieť do komentárov nižšie
Zaujal Vás tento ázijský dezert a radi by ste ho vyskúšali? Máte možnosť zakúpiť hotový výrobok priamo tu.
Ďakujeme.