Raj zdravých a prírodných produktov - Naturaj.sk
Logo
Neviete si rady? Zavolajte :)
(PO - PIA, 8:00 - 18:00)
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Novinky
13.05.2018
SKLADOVÉ ZÁSOBY
Vzhľadom na to, že spolupracujeme s kamenným obchodom Milika, ktorý je dodávateľom produktov do nášho e-shopu, môže dôjsť k tejto náhodnej situácii: ... čítať celé
30.01.2019
EXPEDÍCIA OBJEDNÁVOK
Objednávky prijaté do 10:30 počas pracovných dní, budú v prevažnej väčšine vybavené v ten istý deň v prípade, že Vami objednaný tovar bude skladom. Ob... čítať celé
25.11.2018
DOPRAVA ZADARMO
Pri objednávke nad 60 € je doprava zadarmo pre územie SR. Platí pre dodacie služby Geis Parcel a Rozvoz Levice. Výber služby bude zvolený na zákla... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
Získajte prehľad o novinkách

Náš sortiment je denne dopĺňaný o nové produkty. Stačí zadať váš e-mail a získate pravidelné informácie o našich novinkách. Ďakujeme za váš záujem.

 

 



 

  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty
  4. PŠENIČNO - CELOZRNNÝ KRÁSAVEC
04.08.2020
Recepty

PŠENIČNO - CELOZRNNÝ KRÁSAVEC

Budeme potrebovať

Rozkvas:

50g pšeničná celozrnná múka
50g voda
1 ČL kvások

Všetko spolu zmiešame, prikryjeme a necháme 5-9 hodín nakvasiť.

Hotový rozkvas vyzerá takto:

Cesto:

Rozkvas
230g pšeničná chlebová múka (alebo T-650)
50g pšeničná celozrnná múka
160g voda
1 ČL soľ

Rozkvas, múky a vodu spolu zmiešame a necháme 30 minút prikryté oddychovať.

 

Po 30 minútach pridáme lyžičku soli a vymiesime na hladké cesto.

Cesto necháme 2-3 hodiny kvasiť, s tým, že budeme každých 30-40 minút prekladať. Prekladáme ho tak, že chytíme kus cesta, vytiahneme do výšky a položíme naspäť. Misku si trošku pootočíme a zopakujeme, až kým preložíme celé cesto. Aby sa nám cesto nelepilo, ruky si namočíme do vody.

Po 2-3 hodinách kvasenia a prekladania si teraz ukážeme ako zložiť chlebík do ošatky :)

Podložku, na ktorej budeme cesto stáčať potrieme olivovým olejom alebo vodou, aby sa nám neprilepilo.Cesto ponaťahujeme do strán, aby sme ho potom mohli zložiť.

Keď máme takto pripravené cesto, začneme ho pomaly rolovať.

Takto stočené cesto na chlebík potrieme vodou alebo olivovým olejom aby nám neobschlo a necháme 20 minút na podložke oddychovať.

Budeme potrebovať ošatku na 500g chlebík, vysypeme si ju zemiakovým alebo iným škrobom, aby sa nám cesto neprilepilo. Po 20 minútach cesto môžeme ešte trošku utiahnuť, a vložíme do ošatky.

Teraz sa len musíme rozhodnúť, či budeme chcieť chlebík piecť ešte dnes, alebo si zvolíme chladničkové kysnutie a budeme ho piecť až zajtra.

Ak chceme chlebík piecť ešte dnes, necháme ho v ošatke kysnúť 2-3 hodiny pri izbovej teplote.

Ak chlebík upečieme až zajtra, vložíme ho do chladničky kľudne na 12-16 hodín.Ak chcete chlebík piecť skôr, vyberte ho a nechajte cca hodinu pri izbovej teplote.

Vykysnutý chlebík budeme piecť v rúre na programe horný a dolný ohrev. Zohrejeme si rúru aj s plechom na pečenie alebo s kameňom na pečenie na 250⁰C, keď je rúra vyhriata, chlebík vyklopíme z ošatky na papier na pečenie. Ak chceme môžeme chlebík ozdobne narezať a potom vložíme do rúry na vyhriaty plech/kameň.

Pečieme 10 minút a potom rúru stíšime na 180⁰C bez toho aby sme otvorili rúru a pečieme ďalších 20 minút.

Ako zistíme, že je chlebík upečený? Ak naňho zo spodku zaklopeme, mali by sme počuť dutý zvuk :)

Chlebík necháme vychladnúť a až potom nakrájame.

DOBRÚ CHUŤ! :)

Veríme, že sa Vám recept páčil a budeme radi ak nám dáte dole do komentáru vedieť či ste ho vyskúšali a či sa Vám podaril :)

 

My ďakujeme Food by Niky za recept a v prípade, že si chcete pozrieť čo práve pečie, sledujte jej instagram facebook :)

 

Váš internetový obchod Naturaj.sk

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Neprepásnite novinky, akcie a zľavy!
Overený E-shop



Kontaktujte nás :)
Jana Barzóová
(PO - PIA, 8:00 - 18:00)
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.